fbpx
rantala_fiiliskuvat-9382

Lupsakkaa tekemistä mökkilomallasi!

rantalanmokit_-0339
purnu_tainion-9949
rantalanmokit_-8047

Nauti mökkilomastasi!

Hartolassa Rantalan Lomamökeillä on paljon tekemistä, joten kannattaa olla paikalla pidempäänkin.

UUTTA: nyt fatbike sähköpyörät ja täysjoustomaastopyörät vuokrattavana

Vuokraa fatbike sähköpyörä ja lähde kokemaan vauhdin hurmaa ja helppoutta! Pyöräilet kepeästi pidempiäkin reissuja ja samalla pääset ihailemaan maisemia. Pyöräilet helposti mäet ylös ja alas tai liikuskelet metsäpoluilla.

Pyörät saat varattua etukäteen laittamalla tiedustelua isännälle sähköpostitse info@rantalanlomamokit.com. Pyöriä saat vuokrattua myös paikan päältä mökkilomasi aikana.

Hinta Rantalan mökkivieraille:

3 tuntia 40 euroa (muut 45 euroa)
1 päivä (6 tuntia) 60 euroa (muut 70 euroa)

sis. kypärä ja opastus pyörän käyttöön

Fatbikeja on 2 kpl: M ja L koot. Malli: Tunturi eMax.

Sähkötäysjoustomaastopyöriä 2 kpl. Malli: Stevens.

Vuokrattavissa ympäri vuoden.

Sup-lautoja vuokrattavana

Nyt suppailemaan Iso-Paljo-järvelle. 2 kpl sup-lautoja.

Hinta:
2 tuntia 20 euroa
1 päivä 40 euroa

Lumikenkiä ja liukulumikenkiä vuokrattavana

Talvella on mukava lähteä metsäretkelle lumikenkäilemään. Ja poiketa samalla reissulla vaikkapa kodalle paistamaan makkaraa tai muita herkkuja.

Hinta:
3 tuntia 20 euroa
1 päivä 30 euroa

Saunaan ja uimaan

Saunominen ja uiminen kuuluvat tietenkin mökkilomaan. Mökin omalla uimarannalla voi pulikoida rauhassa vaikka aamusta iltaan. Jokaisessa mökissä on oma puulämmitteinen sauna ja hiekkaranta. Voit saunoa silloin kun huvittaa ja niin pitkään kuin nahka kestää. Isännän omasta metsästä tekemät polttopuut kuuluvat hintaan. Talvisin uskaliaammat karaisevat pulahtamalla avantoon. Voit lainata jääsahaa avannon tekemiseksi.

Kalasta sydämesi kyllyydestä

Kalaisa Iso-Paljo -järvi houkuttelee kokeilemaan onneaan – osuuko onkeesi ahvenia, haukia, siikoja vai lahnoja?  Onkia ja pilkkiä saat vapaasti jokamiehen oikeudella. Mikäli sinulla on valtion kalastuksenhoitomaksu maksettu, voit kalastaa uistimella veloituksetta. Verkkolupia saat isännältä. Mökin vuokraan kuuluu lisäksi oma soutuvene, kalastusvinkit ja jääkaira tarvittaessa isännältä. Mehevimmät kalavaleet lisämaksusta! Iso-Paljo-järveltä taitavimmat kalastajat ovat onnistuneet narraamman veneeseen jopa 10-kiloisen hauen ja lähes 2-kiloisen ahvenen. Jos tuuri käy, niin onkeen, verkkon tai vieheeseen saattaa tarttua myös made, siika, lahna tai jopa karppi.

Marjastus ja sienestys

Maistuisiko mustikkamaito? Entäpä herkullinen sienimuhennos? Marjaan ja sieneen pääset kätevästi kotimökin ovelta. Rantalan metsät ovat syksyisin pullollaan mustikoita ja puolukoita. Sienestäjä poimii koriinsa metsien aarteita, ainakin kanttarellit, tatit ja rouskut. Laajat metsäalueet houkuttelevat myös muuten vain samoilemaan luonnossa.

Metsälenkit koiran kanssa

Lähimetsissä on runsaasti eritasoisia metsäteitä ja polkuja, joita pitkin on mukava tallustella. Syrjäisemmillä poluilla voit ulkoiluttaa koiraasi myös vapaana oman harkintasi mukaan. Mikäli oma koirasi ei ole mukana niin voit lainata lenkkikaveriksi isännän kilttiä Velmu-koiraa, Velmu ulkoittaa sinua mielellään läpi ison reviirinsä ja osaa varmasti saattaa sinut takaisin mökillesi. Jokaisella mökillä on oma rauhallinen pihapiiri, missä koirasi voi olla vapaana, mikäli se ei häiritse naapuria. Halutessasi lainaa isännältä juoksunarua. Katso lisää tietoa koirasivulta!

Souturetkelle järvelle

Kaikkien mökkien rannassa on soutuvene, joka on vapaasti käytössäsi. Pelastusliivejä on vanhan navetan kehotilassa. Souturetkelläsi bongaat vaikkapa joutsenen tai sorsaperheen tai kuulet kuikan kutsuhuudon. Iso-Paljo-järvellä on asustellut jo vuosia sama kuikkapariskunta, joka vuodesta toiseen palaa tuttuihin maisemiin viettämään kesiään. Tai kuuntele vain laineen liplatusta ja anna veneesi lipua eteenpäin. Monien mielestä mökkilomassa on parasta luonnon ihmeiden seuraaminen kiireettömästi. Nauti siis olostasi ja rentoudu!

Tekemistä lapsille

Lasten suosiossa on tietenkin Rantalan pihassa oleva trampoliini, jonne ovat tervetulleita niin pienet kuin suuretkin pomppijat. Pihapiirissä on myös Rantalan vanha navetta, joka oli aikanaan monen lehmän koti. Siellä asusteli muun muassa Unelma, Mansikki, Omena, Muurikki ja moni muu. Oli joukossa joku sonnikin ja pari possua. Nykyään vanhaan navettaan on tehty kerhotila mökkiläisten käyttöön ja iloksi. Kerhotilassa on pingispöytä, käy ottamassa turnaus perheesi tai ystäviesi kanssa ja ota mittaa kuka teistä on loman pelikuningas. Lisäksi kerhotilassa on kuntopyörä, nyrkkeilysäkki, erilaisia pihapelejä kuten mölkky, kroketti ja sulkapallovarusteet sekä lautapelejä ja kirjoja, joita saa lainata vapaasti mökillä pelattavaksi.

Kävelyretkelle kodalle

Rantalan mailla vain kivenheiton päässä mökeiltä, on Vuorenkylän Kyläseuran kota ”Kottilan kota” (katso tarkempi sijainti kartasta), jonne ovat tervetulleita niin kyläläiset kuin lomalaisetkin. Pakkaa reppuusi makkarat ja muut retkieväät ja lähde kodalle reippailemaan ja tunnelmoimaan tulen ääreen. Kodassa viihtyy pidempäänkiin, joten halutessasi valmistat siellä gourmet-aterian. Kodalla on mm. laudat lohen loimutukseen, porontaljat, polttopuita ja huussi.

Tutustu pihapiirin museoaittoihin

Rantalan tilan pihapiirissä on 4 museoaittaa, joihin on kerätty tilan historiaan liittyviä esineitä ja työvälineitä vuosikymmenten varrelta. Jos haluat sukeltaa menneisyyteen, pyydä isäntää esittelemään näitä aittojen aarteita.

Hiihtämään tai lumikenkäilemään

Talvella mökkilomalle mukaan pakataan tietenkin sukset ja pulkat. Hiihtämään pääset helposti mökin pihasta, suoraan hoidetuille laduille. Mökin lähiympäristössä suksit läheisellä pellolla ja metsässä tai nautit tasaisesta hiihtelystä järven jäällä. Valmiit ladut on tehty murtomaahiihtäjille. Jos hiihtokärpänen on puraissut sinua enemmän, lähde kuntoilemaan pidempää lenkkiä aina Vuorenkylään ja Purnun laskettelukeskukseen asti. Tutki latukarttaa ja suunnittele oma päiväretkesi. Huom! Tarkista Rantala-Purnu välisen reitin tilanne ennen lähtöä, reitin ylläpito riippuu talven lumitilanteesta.

Lumikenkiä on vuokrattavissa 2 paria tilalla. Kysele ja varaa omasi ottamalla yhteyttä isäntään.

Laskettelukeskus on lähellä

Vauhdikkaampaa menoa löytyy noin neljän kilometrin päästä Purnun Hiihtokeskuksesta. Purnu on kotoisa pieni hiihtokeskus koko perheelle, missä pääsee kokemaan leppoisaa laskettelua ilman isoja jonoja ja muuta turhaa härdelliä. Laskettelun riemun lisäksi Purnussa on myös 2 km valaistu hiihtolatu, vaudikas pulkkamäki, moottorikelkkareittejä ja kota, jossa on kiva käydä paistamassa makkarat talvipäivän lomassa. Talvisin vieraita palvelee ravintola/kahvila, mistä saa muun muassa kuuluisan Purnun burgerin ja muita maittavia annoksia niin pieneen kuin suureenkin nälkään. Myös herkullisia leivonnaisia tarjolla!

Haran lintukosteikko ja lintutorni

Lähde tekemään kävelyreissu Haran lintukosteikolle. Kosteikko tehtiin luonnon monimuotoisuuden säilymiseksi ja lintuja seuraavien ihmisten iloksi vuonna 2013. Kosteikon viereen on rakennettu lintutorni keväällä 2017 ja se on kaikkien ohikulkijoiden vapaassa käytössä. Kosteikolla on nähty viime vuosina kesän aikana runsaasti eri lintulajeja kuten joutsenperhe, harmaahaikara, kahlaajia, sorsia ym. Kosteikko sijaitsee noin kilometrin päässä Rantalan tilalta Joutsaan menevän tien varrella. Käy bongailemassa ja ilmoitathan, jos näet harvinaisuuksia!

Maastopyöräilemään

Hartolassa on monia loistavia maastopyöräilyreittejä eritasoisille pyöräilijöille. Voit myös lainata tavallisen peruspyörän meiltä, jolla on mukava käydä vaikka jäätelöllä kyläkaupalla. Lisätietoa reiteistä isännältä.

Patikointia Leivonmäen kansallispuistossa

Lähde retkeilemään Leivonmäen kansallispuistoon.
Leivonmäen kansallispuiston erämaisessa luonnossa risteilevät polku- ja pitkospuureitit soveltuvat pituudeltaan ja vaativuudeltaan koko perheen päiväretkeilyyn. Retkeilijöiden taukopaikoiksi alueella on useita tulentekopaikkoja, joista osa on katettu. Leivonmäen kansallispuistossa ja sen välittömässä läheisyydessä on kaikkiaan 28 km merkittyjä, pääosin helppokulkuisia reittejä, jotka sopivat hyvin päiväretkeilyyn. Luupään lenkistä osa soveltuu myös liikuntarajoitteisille.Leivonmäelle ajomatkaa noin 15 minuuttia.

Ratsastusta, golfia, kulttuuria…Tutustu lähialueen palveluihin!

Hartolassa ja Joutsassa on mainioita päiväretkikohteita. Hartolassa on muuan muassa Suomen eteläisin lohijoki Tainiovirta ja 18-reikäinen golfkenttä ja Itä-Hämeen museo. Joutsassa on tunnettu taidelaitos Haihatus joka on jo viidentoista vuoden ajan tuottanut alueellaan kansallisesti huomattavia kuvataidenäyttelyitä. Islanninhevosratsastusta pääsee kokeilemaan Saaga-talleilla Joutsassa. Tutustu lähialueen palveluihin tästä!

Varaa lomasi nyt!

Nyt kun olet suunnitellut tekemisesi niin siirryppä varaamaan mökki, jotta on katto pääsi päällä – kannattaa olla nopea, sillä suositut viikot myydään loppuun!

Liity postituslistalle jotta saat lupsakoita tarjouksia

Tutustu myös paikallisiin palveluihin ja nähtävyyksiin!

Katso Rantalan lomatärppejä

Tilalta vuokrattavissa:

  • Fatbike sähköpyörät 2 kpl, 3 tuntia 40 euroa sis. opastus ja kypärä
  • Täysjousitetut sähkömaastopyörät 2 kpl 3 tuntia 40 euroa sis. opastus ja kypärä
  • Tavispolkupyörä lainattavissa
  • lumikengät, 2 kpl, 3 tuntia 20 euroa, päivä 30 euroa
  • liukulumikengät 2 kpl, 3 tuntia 20 euroa, päivä 30 euroa
  • Sup-lauta 2 kpl, 2 tuntia 20 euroa, päivä 40 euroa
  • sähköperämoottori + akku, 15 euroa/päivä, 30 euroa/viikko
  • jääkaira, 5 euroa/päivä, 10 euroa/viikko

Velmu_04

Tilaa uutiskirjeemme

🐶 Saat mahtavia mökkitarjouksia
🐕 Vinkkejä mitä tehdä mökkilomasi aikana
🐩 Mökille saavuttuasi sinua, perhettäsi ja koiraasi odottaa  yllätyslahjat