fbpx

Näillä vinkeillä nautit mökkeilystä koirasi kanssa

1. Vettä ja evästä matkaan autoon

Moni koira lähtee mielellään mukaan autoon, kun tiedossa on koko perheen leppoisa loma mökillä. Varaa mukaan ainakin raikasta juomavettä ja juomakuppi. Paras paikka pitää koiraa autossa on oma häkki tai koiraverkolla varustettu takaboksi, jossa sen on turvallista matkustaa.

2. Varaa aikaa pysähdyksille

Pitkillä automatkoilla ja varsinkin kesäkuumalla kannattaa pitää riittävästi taukoja, jotta koirasi pääsee jaloittelemaan ja haukkaamaan happea. Samalla voi tutustua matkan varrella oleviin koiraystävällisiin kohteisiin. Koiraystävällisiä huoltoasemia löytyy jonkin verran, esimerkiksi Hartolassa Kahvila-ravintola la Kar de Mumma, josta löytyy mm. oma uimapaikka korille, juomapiste ja kesäaikaan koiran voi ottaa mukaan alaterassille.

3. Älä jätä koiraa kuumaan autoon

Aurinkoisella säällä älä jätä koiraasi autoon yksin! Jos joudut hellekelillä pysähtymään esim kahvi/vessatauolle niin pyri jättämään autosi varjopaikalle. Autossa lämpötila nousee hetkessä, vaikka ei olisi hellettä. Jätä ikkunat raolleen ja mikäli mahdollista niin käytä erillistä tuuletinta, joka puhaltaa ilmaa auton läpi.

4. Ota oma koiran makuualusta mukaan

Koiralla on on mukavan leppoisa mökkiloma, jos se saa pötkötellä omalla tutulla makuualustalla tai petipaikassa. Tutut tuoksut saavat yhdessä raikkaan maalaisilman kanssa takuuvarmat pitkät yöunet! Makuuhuoneiden sänkyjen päiväpeitot eivät ole tarkoitettu koirien nukkuma-alustoiksi.

5. Panosta leppoisaan yhdessäoloon

Mökillä rentoutuvat niin ihmiset kuin koiratkin. Heitä arjen kiireet nurkkaan ja nauti täysin siemauksin mökkilomasta. Hiljaisuus, rentoutuminen, hyvä ruoka, reippaat metsälenkit, uiminen jne. tekevät taatusti koko laumalle hyvää.

6. Jos koirastasi lähtee paljon karvoja, viethän matot pois lattialta vierailun ajaksi

Koiria kun on kaikenkarvaisia, toisilla enemmän toisilla vähemmän, niin helpotat huomattavasti omaa siivoamistasi, jos siirrät matot sivuun koirasi karvanlähtöaikana. Huomioithan, että koirankarvat eivät kuulu sisustukseen.

7. Kysele isäntäväeltä kävelyreiteistä metsässä ja alueen koiraystävällisistä palveluista

Isäntaväki auttaa sinua ja koiraasi mielellään, jos sinulla on kysyttävää. Ota siis rohkeasti yhteyttä!

8. Kun ulkoilutat koiraasi mökkilomalla, huomioithan myös naapurimökkiläiset

Rantalassa riittää metsäpolkuja/metsäautoteitä koiran ulkoiluttamiseen. Mikäpä sen mukavampaa kuin kirmailla luonnossa ja nuuhkia lukemattomia metsän hajuja. Jos koirasi on hallinnassasi, voit pitää sitä vapaana metsässä ja mökin pihapiirissä.  Jos et ole varma pysyykö koira mökin pihalla vapaana, meiltä saa lainaksi koiran juoksunaruja, joten koirasi saa silti nauttia ulkoilmasta ja mökkilomasta täysin siemauksin.

9. Huomioithan, että kaikki mökkiläiset eivät välttämättä ole koiraihmisiä

Meillä kaikkiin mökkeihin ovat tervetulleita koirat perheineen. Kannattaa silti muistaa, että naapurimökissä ei aina välttämättä ole koiraihmisiä.

10. Tarkista etukäteen saako mökille tuoda eläimiä. Kannattaa suosia koiraystävällisiä kohteita

Rantalan Lomamökit on koiraystävällinen lomapaikka. Toivotamme tervetulleeksi kaikki nelijalkaiset karvakuonot kokoon tai rotuun katsomatta. Kaikki mökkiyrittäjät eivät kuitenkaan salli lemmikkejä mökeillä, joten kannattaa varmistaa tilanne etukäteen.

11. Pidä mökin pihapiiri puhtaana koirasi jätöksiltä

Kaikilla on viihtyisämpää, kun pihapiiri pidetään siistinä ympäri vuoden. Muistathan myös talvella lapioida koirasi pissit piiloon niin maisema pysyy kauniina.

12. Jos koirasi haukkuu helposti, älä anna sen häiritä sen naapureita

Pidäthän mielessä, että järven rannalla haukkuminen kuuluu kauas, varsinkin tyynellä ilmalla. Mökeillä lomailee paljon ihmisiä, jotka ovat tulleet nauttimaan luonnonrauhasta ja rentoutumaan kaupungin kiireistä. Annetaan kaikille mahdollisuus lupsakkaan mökkeilyyn!

13. Tarkista onko koirien uiminen sallittua mökkisi rannalla

Meillä Rantalassa kaikki mökit sijatsevat järven rannalla. Jokaisella mökillä on oma ranta. Jos koirasi on vesipeto niin nyt se saa uida sydämensä kyllyydestä! Iso-Paljo-järvi on tunnettu puhtaudestaan, siellä veneillään lihasvoimalla soudellen tai sähköperämoottorilla hiljaa puksuttaen (kysele vuokrausta isännältä).  Myöskään sinilevää ei ole koskaan järvessä havaittu, joten uiminen on turvallista niin ihmisille kuin koirille.

14. Talvella tarkista onko jää varmasti kantavaa koirallesi ja itsellesi

Kysele vaikkapa isännältä, jos et ole varma onko jää tarpeeksi kestävää. Jäällä on mukava varsinkin kevätauringossa koiran kanssa liikuskella.

15. Veneillessä pue koirallesi tarvittaessa myös pelastusliivit

Entisen navetan kerhotilassa Rantalan pihapiirissä on pelastusliivejä niin ihmisille kuin koirille. Niitä saa vapaasti käydä lainaamassa, kunhan muistaa palauttaa ne mökkiloman jälkeen samalle paikalle.

16. Pidäthän koirasti kytkettynä eläinten pesimisaikaan

Metsästyslain mukainen koirien kiinnipitoaika on 1.3-19.8. Kiinnipitoaika varmistaa rauhan luonnoneläimille niiden lisääntymisaikana. Kiinnipitoaikana koira on pidettävä kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä. Koiraa saa pitää vapaana mökin pihamaalla, jos se on hallinnassasi.

17. Pidäthän koirasi rokotuksen kunnossa

Rokotukset suojaavat koiraasi myös lomalla. Mökkilomalla koirasi saattaa törmätä vieraisiin koiriin, joten rokottamalla suojaat niin omaa kuin vierastakin koiraa. Lisäksi luonnossa liikkuu eläimiä kuten supikoiria, kettuja ym, jotka purressaan saattavat levittää tauteja.

18. Pue koirasi kaulapantaan missä on yhteystiedot

Kun matkustat lomalle niin laita koirasi kaulapantaan vähintään koiran kutsumanimi ja omistajan puhelinnumero. Sillä jos koirasi sattuu karkaamaan vaikkapa metsälenkillä vieraassa maastossa, se ei välttämättä löydä takaisin mökille.

19. Mene juttusille mökkinaapurisi kanssa ja kysy haluavatko he tutustua koiraasi

Samalla tulee helposti tietoon heidän suhtautumisensa koiraan ja voit saada uusia mukavia koirakavereita.

20. Muista rapsuttaa koiraasi mukavasta mökkiseurasta

Ota paras kaverisi kainaloon ja nauti hyvästä seurasta.

Lupsakkaa mökkilomaa sinulle ja koirallesi!

Koiraystävällinen lomailu

Lue koiraystävällisistä mökeistämme!

Tilaa uutiskirjeemme

🐶 Saat mahtavia mökkitarjouksia
🐕 Vinkkejä mitä tehdä mökkilomasi aikana
🐩 Mökille saavuttuasi sinua, perhettäsi ja koiraasi odottaa  yllätyslahjat