fbpx
mokit1

Yleistietoa mökeistä

rantala_fiiliskuvat-0050
untitled shoot-4550
rantala_fiiliskuvat-9362

Hyvä tietää, kun suunnittelet mökkilomaa:

tietoa koiraystävällisistä vuokramökeistämme Hartolassa

Valitse oma lempparimökki

Rantalassa on käynyt mökkivieraita jo yli 45 vuotta. Tällä hetkellä vieraittemme ilona on 9 erilaista mökkiä, jotka kaikki ovat persoonallisia eikä yhtään samanlaista mökkiä löydy. Mökkiläisten joukossa on niitä, jotka vuodesta toiseen tulevat lomailemaan samaan ”omaan” mökkiin. Kun taas osa haluaa vaihteluksi kokeilla aina eri mökkiä. Tunnelmaltaan uudet huvilat ovat moderneja, osassa on vuosisatojen vanhaa historiaa ikivanhojen hirsien muodossa, toiset taas perinteisempiä mökkejä kuitenkin mukavuuksilla varusteltuina. Erähenkisille on oma paratiisisaari, missä takuulla mieli ja keho lepäävät. Valitse siis oma suosikkisi!

Kaikki mökkimme sijaitsevat kalaisan ja linturikkaan puhtaan Iso Paljo -järven rannalla. (Järven pituus 2,2 km, leveys 800 m). Järveä ympäröi rauhallinen maalaismaisema, jossa vaihtelevat peltoaukeat ja sekapuuvaltaiset ja kumpuilevat metsäalueet.

Oma piha, ranta, laituri ja soutuvene

Kaikki vuokramökkimme sijaitsevat omassa rauhassa rannalla. Mökistä riipuen terassilta on 10-40 m omaan hiekkarantaan, jossa on laituri ja soutuvene. Tarvittaessa lainaamme myös pelastusliivejä niin pienille kuin isommillekin vieraille. Pelastusliivejä voi hakea navetan kerhotilasta, joka sijaitsee tilan pihapiirissä. Kaikilla mökeillä on oma piha, joten pihalla voi hyvin ottaa vaikkapa ottaa aurinkoa, pelailla perheen ja koiran kanssa tai lueskella hyvää kirjaa pihakeinussa.

Aito suomalainen kesämökki ympäri vuoden

Kaikki Rantalan mökit ovat viihtyisiä, aitoja idyllisiä suomalaisia mökkejä järven rannalla. Vanhimmatkin lomamökit on peruskorjattu ja varustettu nykyajan mukavuuksilla. Osa on moderneja muutama vuosi sitten valmistuneita hirsihuviloita. Kaikkiin mökkeihin tehdään uudistuksia jatkuvasti. Poikkeuksena vain Manunsaari -mökki, joka on peruskorjauksenkin yhteydessä haluttu säilyttää omanlaisenaan, erämaahenkisten vieraiden tyyssijana.

Mökeissä on puilla lämpiävät saunat, pesu ja/tai pukuhuone sekä suihkutilat (Manunsaaressa kiuassäiliö saunassa). Sauna- ja takkapuut kuuluvat mökkien hintaan ja puuliiterit löytyvät mökkien pihapiiristä tai sen välittömästä läheisyydestä. Saunan jälkeen on mukava vilvoitella ulkoterassilla, ihailla maisemia ja tehdä iltapalaa pihapiirin grillikatoksessa.

Malo-laatuluokitus

Kaikki mökkimme ovat Malo-laatuluokiteltuja (Maaseutumatkailun majoitustilojen valtakunnallinen laatuluokitus).

Vaihtopäivä ja mökin luovutus

Vaihtopäivä on sesonkiaikoina kuten kesäkuukausina perjantaina ja lyhyin varausaika kesällä on viikko. Viikkovarauksissa mökki on käytössäsi tulopäivästä klo 16.00 lähtöpäivään klo 12.00.

Lyhyempiä varauksia kuten viikonloppuvarauksia otetaan vastaan kesäsesongin ulkopuolisina aikoina. Viikonloppuvarauksissa mökki on käytössäsi perjantaista klo 16 alkaen, klo 12.00 sunnuntaihin asti. Lisämaksusta voit olla iltaan asti, jos mökki ei ole varattuna.

Mitä hintaan sisältyy?

Vuokrahintaan sisältyy mökin ja saunan vapaa käyttö. Mökeissä on normaali kalustus sekä perusastiat ruokailua ja ruuanlaittoa varten. Myös polttopuut, soutuvene, pelastusliivit, tyynyt, peitot ja patjat sisältyvät hintaan. Astianpesuaineet ja wc- ja talouspaperi eivät kuulu hintaan, mutta pääsääntöisesti mökiltä löytyy niitä lomasi alkuun.

Liinavaatteet

Tuo mukanasi tyynyliinat, lakanat ja pyyhkeet. Halutessasi voit vuokrata liinavaatteet myös meiltä 15 euroa/hlö.

Henkilömäärä mökissä

Mökkiä saa käyttää enimmillään se henkilömäärä, joka on ilmoitettu mökikuvauksessa vuodepaikkamääränä tai mitä lomakohdetta varattaessa on sovittu. Jos kohdekuvauksessa lukee ”4 + 2 henkeä”, on mökissä neljä varsinaista vuodetta ja kaksi lisävuodetta (esim. kerrossängyn ylävuode, sohva, patja tai vuode parvella). Suosittelemme tällaista mökkiä korkeintaan neljälle aikuiselle. Teltan tai asuntovaunun tuominen mökkitontille on kielletty ilman lupaa.

Loppusiivous

Loppusiivouksesta vastaa jokainen vieras itse. Muistathan, että se sisältää mm. seuraavat asiat: matot viedään ulos ja tampataan, lattiat imuroidaan ja pyyhitään kostealla mopilla, vuodevaatteet tuuletetaan ulkona, astiat tiskataan ja asetetaan paikoilleen, sauna sekä wc pestään ja roskat viedään jätepisteeseen. Tuhkat poistetaan saunan ja takan tuhkaluukuista. Mökin siivouskaapista löytyy tarkemmat ohjeet siivousta varten.

Jos haluat nauttia lomastasi loppuun asti, voit tilata loppusiivouksen isännältä ennakkoon. Loppusiivouksen hinta on 100 euroa Juurlahti, Pajaranta, Talasniemi, Lassinmaja, Kytöranta ja Manunsaari ja 140 euroa Kuikanranta, 160 euroa Myllymökki ja Tuomaantupa.

Koiraystävällistä lomailua

Meidät on haukuttu jo vuosien ajan. Koirat ovat tervetulleita kaikkiin mökkeihimme. Miksi siis jättäisit koirasi muualle hoitoon, kun voitte viettää lupsakkaan loman yhdessä. Koirille mökeiltä löytyy ruoka- ja juomakupit. Tarvittaessa lainaamme juksuhihnoja.

Vastuullista mökkeilyä luonto, ympäristö ja ilmasto huomioiden

Haluamme pitää huolta ympäristöstämme ja pienilläkin valinnoilla on ympäristölle merkitystä. Vältämme turhaa luonnon kuormittamista : lajittelemme ja kierrätämme jätteet, rajoitamme veden kulutusta mökeillä hanarajoittimilla wc:ssä ja keittiössä.  Jokaisella mökillä on lajittelumahdollisuus ja jätteet kerätään keskitetysti jätekatokseen, jossa on astiat kaatopaikkajätteelle, lasille, metallille, paristoille ja biojätteelle. Kaikilla mökeillä on ilmalämpöpumppu (ei Manunsaari), varaava takka ja muutama mökki lämpiää maalämmöllä.

Tilalle valmistui kesällä 2017 kaksi aurinkovoimalaa, josta sähköä saadaan ekologisesti kaikille mökeille. Etenkin aurinkoisina ja poutaisina päivinä suosittelemme käyttämään sähkölaitteita esim. uunia ja pesu/astianpesukonetta päiväsaikaan, kun aurinkovoima tuottaa sähkön. Aurinkopaneelit ottavat energiaa talteen entisen navetan ja konehallin katoilla. Muu ostettu sähkö mökeille tuotetaan 100% uusiutuvalla vesivoimalla. Sähkösopimusvalintamme ansiosta tuemme useita tärkeitä ympäristöhankkeita, pienennämme hiilijalanjälkeä ja tuemme kestävämpää energiantuotantoa.

Iso-Paljojärveä pidämme puhtaana ja siellä liikutaan lihasvoimalla eli soutaen tai uiden tai sähköperämoottorilla.

Pyrimme käytämään paikallista työvoimaa mökkien rakennus-, kunnostus- ja muissa huoltotöissä. Lisäksi suosimme kotimaisia tuotteita mökkien sisustuksessa ja tarvikkeissa. Suosittelemme myös asiakkaillemme käyttämään lähialueen raaka-aineita ja palveluita.

Vastuullisuus on tänä päivänä tärkeä osa yritystoimintaamme. Haluamme myös olla omalta osaltamme mukana ilmastotyössä. Olemme mukana ilmastokumppanina yhteistyössä Päijät-Hämeen liiton ja Hartolan kunnan kanssa. Samalla kuulumme Päijät-Hämeen ilmastotyössä mukana olevien yritysten kanssa kumppanuusverkostoon. Sopimus allekirjoitettiin 30.11.2021.

Ota lisäksi mukaasi lupsakka mieli ja nauti mökilomasta yhdessä perheesi, koirasi tai ystäviesi kanssa.

Mukavaa mökkilomaa ja tervetuloa Rantalaan!

Ota rohkeasti yhteyttä Rantalan väkeen mökkilomasi aikana, jos sinulla on kysyttävää tai löydät mökiltä puutteita. Autamme sinua mielellämme.

Tilaa uutiskirjeemme

🐶 Saat mahtavia mökkitarjouksia
🐕 Vinkkejä mitä tehdä mökkilomasi aikana
🐩 Mökille saavuttuasi sinua, perhettäsi ja koiraasi odottaa  yllätyslahjat