fbpx

Hartolan Kuningaskunta

Tervetuloa Hartolan Kuningaskuntaan!  Kaikki tiet vievät Hartolaan. Ainakin nelostie tuo sinut helposti ja nopeasti tähän kauniiseen Kuningaskuntaan. Eletään vuotta 1784. Kuningas Kustaa III päättää erottaa Hartolan kukoistavan kartanoseudun omaksi kirkkoherrakunnakseen. Yli 200 vuotta myöhemmin, vuonna 1987, päättää kunnanvaltuusto puolestaan julistaa maan ainoan Kustaa Aadolfin nimikkopitäjän kuningaskunnaksi. Tule tutustumaan kauniisiin järvimaisemiin. Tekemistä riittää ympäri vuoden sillä… Lue lisää »

Vuorenkylä – Tervetuloa tutustumaan!

Vuorenkylä on pieni, mutta vireä maaseutukylä Hartolan pohjoisosassa. Maastoltaan seutua kuvataan Hartolan Lapiksi, korkeine mäkineen ja kirkasvetisine järvineen.

Ravintoloita ja kahviloita, Hartola

Kahvila Kivibaari, Vuorenkylä

Oman kylän viihtyisä kahvila on kylän asukkaiden ja mökkiläisten yhteinen kohtaamispaikka. Mökeiltä kahvilaan matkaa noin 4 km, joten piipahda kahvilla, lounaalla tai vaikkapa olusella ja saat samalla kuulla kylän ajankohtaisia kuulumisia!

Kuninkaanportti – kahvila/ravintola

Viihtyisä ravintola Tainionvirran rannalla nelostien kupeessa. Päiväsaikaan lounasta ja la carte -listan herkkuja. Myös sauna, kokous- ja juhlatilat vuokrattavissa.

Tekemistä, Hartola

Hartola golf

Vietä päivä golfaten! Mukava 18-reikäinen golfkeskus . Kursseja ja opetusta. Lounas päivittäin kesäaikaan.

Hiihtokeskus Purnuvuori, Vuorenkylä

Vauhdikasta menoa löytyy Purnun hiihtokeskuksesta  Vuorenkylästä noin neljän kilometrin päästä mökeiltä. Purnu on kotoisa pieni hiihtokeskus koko perheelle, missä pääsee kokemaan leppoisaa laskettelua ilman isoja jonoja ja muuta turhaa härdelliä. Laskettelun riemun lisäksi Purnussa on myös 2 km valaistu hiihtolatu, vaudikas pulkkamäki, moottorikelkkareittejä ja kota, jossa on kiva käydä paistamassa makkarat talvipäivän lomassa. Talvisin vieraita… Lue lisää »

Harjun perinnemaisematila, Vuorenkylä

Harjun tila on Vuorenkylässä. Perinneympäristöjen hoitoa: hoidosta vastaavat paljolti lampaat, joiden lihaa ja taljoja on myös myynnissä. Kesäisin järjestetään lisäksi opastettuja retkiä tilan luontokohteisiin.Harjun tilan sijaitsee noin 5 km mökeiltä. Jos olet kiinnostunut vierailemaan tilalla, varaa aika puhelimitse ennakkoon.

Unetun Hevostila, Hartola

Heppahulluille ratsastustunteja, valmennusta, leirejä ja täysihoitopaketteja.

Krouvin lava ja sahtipanimo, Hartola

Aitoa maalaislavan tunnelmaa! Maistele myös oman panimon sahtia tanssin pyörteissä.

Pyöräpalvelu Ari Kääriäinen, Hartola

Fatbike-pyöriä ja lumikenkiä vuokrattavissa.

Vellamo pyöräilyreittejä Hartolassa

Vellamon retkipyöräilyreiteillä pääset polkemaan Sysmän ja Hartolankauneimmissa maisemissa.

Lähiruokaa ja suoramyyntiä, Hartola

Wuoren Highlands, Vuorenkylä

Luomulihan suoramyyntiä Vuorenkylässä.

Tekemistä, Joutsa

Leivonmäen kansallispuisto, Joutsa

Mahtava päiväretkikohde! Monenlaisia ja -pituisia reittejä ja hienoja maisemia. Ota nuotieväät mukaan.

Saaga tallit – ratsastusta islanninhevosilla, Joutsa

Kiireettömiä retkiä ja vaelluksia maastossa islanninhevosilla.

Frisbeegolf, Hartola ja Joutsa

Frisbeegolf-radat löytyvät niin Hartolasta kuin Joutsastakin. Mukavaa koko perheen yhdessäoloa.

Taidelaitos Haihatus, Joutsa

Mielenkiintoinen taitedekeskus, missä voi muun muassa tututustua erilaisiin näyttelyihin.

Kehon hyvinvointia – MIND & BODY BALANSSI

Kokonaisvaltaista hyvinvointia mm. fysioterapiaa, hierontaa, ravintoneuvontaa Sysmässä ja Joutsassa, mutta myös käynti mökillä mahdollista tilauksesta.

Ravintoloita ja kahviloita, Joutsa

Karoliinan Kahvimylly ja Kestikievari, Joutsa

Ihastuttava maalaishenkinen kahvila Leivonmäellä. Herkullisia kakkuja,suolaisia ja makeita leivonnaisia sekä lähialueen tuotteita. Täältä muun muassa Jukolan Juuston valmistamaa Aitoa Cheddaria.

Ravintola Kellari – Joutsa

Kellariravintolasta saat takuulla lähialueen parhaimmat burgerit! Kannattaa käydä maistamassa.

Cafe Meijerinliiteri – Joutsa

1850-luvun pieneen meijeriiin loihditussa kahvilassa tarjoillaan tuoretta kahvia, minttuteetä, raikasta raparperimehua sekä suolaista ja makeaa sesongin mukaan. Vuonna 1912 rakennetussa kivinavetassa sijaitsee rouhea taidegalleria, Galleria Jäähuone, jone on vapaa pääsy. Design Pylsy pitää myös kesäputiikkiaan Meijerinliiterissä.

Suosittelemme myös:

Dagsmark petfood – kotimaista koiranruokaa

Teemme yhteistyötä koira- ja kissatuotteita valmistavan suomalaisen Dagsmark petfoodin kanssa. Dagsmarkin tarjoaa vastuullisesti tuotettua, maukasta ja kotimaista lähiruokaa. Tuotteet valmistetaan suomalaisesta lähialueen aineksista korkealaatuiseksi ruuaksi ja herkuiksi koirille. Jokainen Rantalan koiravieras saa maistiaisiksi herkkupussin.

Lähiruokatori Heila, Heinola

Heila on lähiruokatori, jossa on pientuottajien korkealaatuista ja puhtaasti tuotettua ruokaa. Lisäksi sieltä löytyy Ravintola Heila; idyllinen lähiruokaravintola lounasherkkuineen ja ala carte listoineen. Heila sijaitsee nelostienvarrella Heinolasta hieman pohjoiseen ABC-huoltoaseman kanssa samalla alueella.

Lomarengas

Lomarengas on Suomen vanhin ja tunnetuin vuokramökkien ja loma-asuntojen välittäjä. Lomarenkaan valikoimista löytyy laatutarkastettuja mökkejä  eräkämpistä hulppeisiin huviloihin. Rantalan Lomamökit Hartolassa on tehnyt yhteistyötä Lomarenkaan kanssa jo yli 45 vuotta.

Rantalan Lomamökit on koiraystävällinen, joten mökkilomalle on tervetulleita kaikki koirat perheineen karvoihin katsomatta. Meillä on ihanteelliset metsäpolut ja mökeillä suojaisat pihat koiran kanssa lomailuun. Voit tutustua mökkeihimme lisää täältä.

Mökin voit varata joko suoraan Rantalan isännältä tai Lomarenkaan kautta. Katso ajantasainen vuokramökkiemme varaustilanne täältä.

Lahti Region – alueellinen matkailuorganisaatio

Tutustu Lahden seudun ja Päijät-Hämeen matkailupalveluihin, tapahtumiin ja parhaimpiin matkailuvinkkeihin!

 

 

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

🐶 Saat mahtavia mökkitarjouksia
🐕 Vinkkejä mitä tehdä mökkilomasi aikana
🐩 Mökille saavuttuasi sinua, perhettäsi ja koiraasi odottaa  yllätyslahjat